Çörek Otu

Çörek Otu

Çörek Otu

Latince Adı: Nigella sativa
İngilizce Adı: Blackseed
Familyası: Ranunculaceae
Yayılışı: Akdenizi çevreleyen ülkeler, Hindistan, Pakistan, arap ülkeleri
Kullanılan Kısmı: Tohumları
Etken Maddeler: Çörek otu tohumları yağ asitleri, steroller, tokoferoller, B grubu vitaminleri, timokinon ve nigellin gibi özel maddeler içerir . Bu maddelerin analiz sonuçları ekteki çalışmalarda verilmiştir . Çörek otu uçucu yağı çörek otu ekstresinin % 0.4-0.45’lik kısmını oluşturur ve nigellon, timokinon, timohidrokinon, ditimokinon, timol, karvakrol, alfa ve beta pinen, d-limonenve d-sitronol gibi aktif maddeler içerir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder